Hier kan uw logo staan.
Klik hier voor meer informatie.
Wondertuinen
Bezoekadres
Bellamystraat 103D
1053 BJ AMSTERDAM
Postadres
Bellamystraat 103D
1053 BJ AMSTERDAM
1.1
1
2,1
1 recensie
1.1 2.1 1.5
 
Kwaliteit werk
2
Communicatie
3
Kwaliteit materiaal
2
Nakomen afspraken
2
Vakbekwaamheid
2
Prijs / kwaliteit
1
Klantvriendelijkheid
3

De klus: een verzakte tuinpoort repareren door een scheve paal te vervangen, de palen vast te zetten in beton en de hengen te vervangen door langere exemplaren, en op advies van de tuinman, om het slot te vervangen. Ik had aangegeven dat ik zoveel mogelijk zou meehelpen. De tuinman heeft vooraf niet gecontroleerd of de palen in beton stonden. Dat vond ik al niet professioneel. Zoiets kun je gemakkelijk met een priem/ijzeren staaf controleren. De tuinman dacht dat de klus ongeveer 4,5 tot 5 uur zou duren.
Wat liep niet lekker? Allereerst de vervolgafspraken. De eerste keer zei hij af omdat hij ziek was. Dat kan gebeuren. Hij deed dat echter een kwartier voor de afgesproken tijd. Ik had toen alles al klaar gezet, plantjes uit de grond gehaald en tegels verwijderd. Hij had ook de dag ervoor even kunnen bellen, dat het misschien niet door zou gaan. Dan had ik alle voorbereidingen niet gedaan. De tweede afspraak werd afgezegd omdat hij geen tijd had. De derde afspraak kwam hij wel, maar ging eerder weg omdat het regende en hij geen waterdichte jas bij zich had. Toen zaten we met een tuinpoort die niet op slot kon. Eén afspraak verviel wegens regen. Dat is Ok.
De kromme paal vervangen is niet gelukt. De tuinman had een nieuwe paal meegenomen, maar die was veel te dik. Verder was de pal geribbeld, terwijl hij had gezegd een gladde paal mee te nemen. Hij groef een gat en kwam er zo achter dat er beton zat en heeft de palen maar gelaten. Gelukkig maar, want dat had denk ik waarschijnlijk dagen extra gekost. Ik zat wel met de rotzooi om alles weer te herstellen.
De hengen vervangen ging een stuk beter, al kreeg hij het voor elkaar om een slotbout eerst verkeerd om erin te zetten. Een andere dag ging hij het slot vervangen. Dat liep echt voor geen meter. Hij had geen goed materiaal bij zich, zoals goede boren, een frees of een workmate. Dat was me de andere dagen ook al opgevallen, dat hij vaak de juiste materialen of gereedschappen niet bij zich had. Het uitmeten van de gaten ging compleet fout, waardoor een plank vervangen moest worden. Gelukkig had ik nog een paar planken in de schuur liggen. Deze hadden echter een afgezaagde punt aan het eind. Ik vroeg hem om twee planken te gebruiken, zodat de onderkant recht zou zijn. Dat weigerde hij. Hij raakte volgens mij aardig geïrriteerd. Zei dat hij liever met de klus stopte omdat het hem “geen energie gaf”. Hij stuurde mij weg omdat mijn “blik hem niet aanstond”. Ik vind dat je zoiets niet kunt zeggen tegen een klant. Hij maakte het af maar vraag niet hoe. Aan de buitenkant van de poort kon je de sleutel niet draaien omdat het klem kwam in de sleutelrozet. De sleutelrozet hebben we er maar afgehaald. Een plank die in de tuinpoort geschoven moest worden was te dik. Hij zou het dunner schaven, maar dat is blijkbaar niet gelukt. Het was er gewoon in geforceerd, waardoor de buitenste plank bol stond. We merkten dit toen we een stootplank wilden monteren. We hebben de dikke plank verwijderd en vervangen door een plank met de juiste dikte. Daarvoor moest wel het slot eruit. De dagschoot zat ook nog verkeerd om. Deze heeft mijn man omgedraaid. Al met al, ik vond het een ramp.
En hoe lang heeft dit alles geduurd? Het totaal aantal uren was 8,5. Dit ging echter over een periode van bijna 6 weken! Ik had verwacht dat zo’n klus in 1 of hooguit 2 dagen klaar zou zijn. We waren ruim € 300 kwijt, voor wat in onze ogen prutswerk was.