Hier kan uw logo staan.
Klik hier voor meer informatie.
RS Sfeertuinen
Bezoekadres
Jordaan 1
1251 PB Laren
Postadres
Jordaan 1
1251 PB Laren
0.5
1
1,0
1 recensie
0.5 1 0.5
 
Kwaliteit werk
N.v.t.
Communicatie
N.v.t.
Kwaliteit materiaal
N.v.t.
Nakomen afspraken
N.v.t.
Vakbekwaamheid
N.v.t.
Prijs / kwaliteit
N.v.t.
Klantvriendelijkheid
N.v.t.

Let op, deze persoon vereist waakzaamheid. Hoewel hij zich professioneel voordoet en vlot praat, moet je weten dat hij geen tuinman is, maar een ontwerper en verkoper. Hij heeft geen vast personeel en huurt zelfstandige ondernemers in.

De mensen die onze tuin hebben aangelegd kenden hem niet en vice versa. Dit hebben ze ons verteld tijdens ons gesprek. Toen we hen vertelden hoeveel we hadden betaald voor de tuin, waren ze geschokt. In eerste instantie dacht ik dat ik misschien te veel had betaald, maar ik had op zijn minst verwacht dat ik een prachtige tuin zonder gedoe zou krijgen.

Helaas was dit niet het geval. Hij was erg vriendelijk en communicatief sterk zolang hij het volledige bedrag nog niet had ontvangen, maar zodra dat wel het geval was, veranderde hij.

Om het kort samen te vatten, hier zijn de problemen die we tijdens het project hebben ervaren:

- Direct na de voltooiing zagen we overal witte vlekken en vingerafdrukken op de tegels.
- We hebben dit gemeld en hij beweerde dat dit een natuurlijk proces was. Onze bekenden vertelden ons echter dat de tegels waren gesneden terwijl andere tegels in de buurt lagen, waardoor er slijpsel op de tegels terechtkwam. Bovendien is een vingerafdruk geen natuurlijk proces. Uiteindelijk stuurde hij een deskundige nadat we dreigden juridische hulp in te schakelen. De deskundige bevestigde ons verhaal en uiteindelijk gaf hij toe dat het door slordigheid kwam.
- We hadden krentenbomen besteld die 1,5 meter hoog zouden zijn, maar ze waren slechts 30 cm hoog. Toen we hem hierop aanspraken, werd dit direct gecorrigeerd. Helaas hebben we echter 2 tot 3 keer zoveel betaald voor de overige planten. Dit kwamen we pas achter nadat we het contract al hadden ondertekend.
- De achterkant van de schutting bij de poort was niet gedaan. Toen we hem hierop wezen, beweerde hij dat het niet in de offerte stond. Wij zeiden dat het ook niet in de offerte stond dat we een halve schutting zouden krijgen. De zelfstandige ondernemers hebben hem hierop aangesproken en onder druk heeft hij uiteindelijk toegegeven.

Conclusie: hij is een beginnende ontwerper zonder vast personeel en heeft meer ervaring in verkoop dan in tuinieren. Ondanks deze problemen is hij duurder dan een gemiddelde hovenier. Hij is erg communicatief sterk wanneer hij verwacht dat je hem betaalt. Laat je niet misleiden door de eerste indruk die hij maakt. Mijn excuses voor het uitgebreide verhaal, maar ik moest dit gewoon kwijt.